Infra

Infra:Infrapanel

Az infrapanelek felszerelése általában a mennyezetre történik.

A fűtés mechanizmusa abban rejlik, hogy a sugárzó elem a nap sugarainak hullámhosszán működik és “elárasztja” a fűtendő teret infrasugárzással.

A térben lévő tárgyakat melegíti fel, nem a levegőt.(a levegőt csak a tárgyak által).Infrafűtés előnyei
Mivel a nap is ezt teszi a földdel, a fűtés egy természetes, az emberi szervezet számára kedvező módon történik.

Számtalan méréssel és a hosszú tapasztalatokkal bebizonyították , hogy az infrafűtés az emberi szervezet számára inkább jótékony, mintsem káros hatású.

Élvezze a napsugarakat idéző meleget infrafűtés használatával!

infrafűtésKépzelje el, ahogyan kint áll egy zöldellő mezőn, a feje fölött pedig a nap ontja a meleget! Kellemesen simogató érzés tölti el, amint a napsugarak melengetik a bőrét. Mit szólna hozzá, ha ugyanezt az élményt élhetné át a saját otthonában is? Télen, amikor a fűtési szezon javában tart, a legfőbb probléma az ideális fűtési rendszer megtalálása. Miért kellene egy nem kifejezetten ideális fűtési rendszer használata mellett leragadni, amikor annyival jobbak, korszerűbbek és innovatívabbak is léteznek? Olyanok, mint amilyen például az  infrafűtés.

Az infrafűtést általában  a mennyezetre szerelik fel, melynek köszönhetően úgy érezhetjük, hogy a fentről érkező napsugarak melege fűti fel a lakást. A plafonra elektromos infrapanelek kerülnek, amik sugározzák magukból a meleget. Az infrafűtés egyik nagy előnye, hogy figyelemreméltó hatékonysággal rendelkezik, emellett pedig csekély a hővesztesége. Az infrapanel működésének lényege, hogy az a környező testeket, tárgyakat melegíti fel, anélkül, hogy annak negatív hatása lenne. Ezt követően pedig a levegőt. A lényeg, hogy az előzetesen felmelegített falak már nem vonnak el hőt a levegőből, így nincs hőveszteség sem.

Az infrafűtés az átlagosnál jóval gyorsabban képes felfűteni a teret, ezért akkor sem kell dideregni, ha közvetlenül hazaérkezés után kapcsoljuk be a fűtést, mert gyorsan meleg lesz a szobában. Az infrafűtés szabályozása és a beállítása sem bonyolult, sőt, mivel a rendszer érzékeny, a saját igényei alapján minden felhasználó beállíthatja, ahogyan szeretné. Nem igényel karbantartást és a fogyasztása is mérhető.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését ez iránt az igazán értékes fűtési rendszer iránt, keressen minket bizalommal! Cserélje le a régi fűtést valami igazán sokoldalú fűtési renszerre, aminek csak az előnyeit élvezheti az otthonában! Vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, hogy minél hamarabb megoszthassunk Önnel információkat az infrafűtéssel kapcsolatban!

 

Mit kell tudni az infrafűtésről?

Mit kell tudni az infrafűtésről?Természetes fűtési módszert szeretne otthonába? Az infrafűtés ilyen, és ráadásul – mivel a nap sugaraihoz hasonló a működése – egészséges is!

Hogy mit jelent az infrafűtés? Az infrapanelek által kibocsátott infravörös sugárzás (ismertebb nevén hősugárzás) által történő fűtés lényege, hogy úgy működik, mint a nap sugarai, így, mivel a természet módszerét használja, sokkal egészségesebb is az emberi szervezet számára. Az infrafűtés nem a levegőt melegíti fel, hanem az infravörös sugárzást elnyelő testeket, és csak ezek melegítik tovább a levegőt. Ezt a megoldást például szaunákban is szokták alkalmazni; ezért kellemesebb egy infraszaunában pihenni, mint például egy finn szaunában, mert egy infraszaunában nem a levegő melegszik fel, így tovább bírhatjuk a hőséget, hiszen a légzésnél nem szívjuk a tüdőnkbe a forró gőzt.

Ezt a fajta melegítési módszert azonban nem csak szaunákban, hanem otthonunkban is alkalmazhatjuk. Hiszen cégünk ezt a fajta fűtési lehetőséget is felkínálja Önnek! Infrapanelek segítségével Ön is megtapasztalhatja az infrafűtést, és ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!